Zakelijk Inkomen ondersteunt banken in het proces voor het bepalen van het inkomen van een ondernemer. Wij zorgen er voor dat een rekeninkomen bekend is voordat uw hypotheekadviseur het adviesgesprek met de klant heeft. Uw adviseur kan daardoor altijd efficiënt en doelmatig het adviestraject opstarten.

Zakelijk Inkomen meent dat een goed adviesgesprek begint met de juiste informatie. Voor ondernemers is dat in elk geval een rekeninkomen, zodat een geldverstrekker optimaal het adviestraject kan doorlopen, van rekeninkomen tot en met het uitbrengen van een offerte. Uit ervaring blijkt dat het bepalen van het inkomen voor een ondernemer minder eenvoudig is dan het bepalen van een inkomen van een particulier.

Voor een ondernemer is het vaststellen van een vast en bestendig inkomen veelal maatwerk. Naast de hoogte van het inkomen, zal er ook gekeken moeten worden naar de verschillende ratio’s en de bestendigheid van het inkomen. Voor DGA’s wordt de materie nog complexer, doordat er vaak meerdere entiteiten zijn die beoordeeld moeten worden. Daarnaast moet gekeken moet worden naar zaken zoals overwinsten, dividendbevoegdheid, goodwill, leningen u/g, RC-directies etc.

Een juiste beoordeling kost niet alleen meer tijd, maar vraagt ook om expertise. Zakelijk Inkomen heeft deze expertise en ondersteunt banken in dit proces en verbetert de interne processen met betrekking tot de financieringsaanvragen.

Meer weten? Wij van Zakelijk Inkomen maken graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek! Bel ons gerust op 085- 4890521.

Menu